Prekinut štrajk policajaca

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštili su da su ispunjeni uslovi za prekid obustave rada.

13. jun 2011

Pripadnici Policijskog sindikata Srbije postigli su dogovor sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova o prekidu štrajka koji je započeo jutros. Predsednik PSS-a Veljko Mijailović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštili su da su ispunjeni uslovi za prekid obustave rada.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, uslovi se odnose na isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova a PSS je saopštio da su ispunjeni „svi zahtevi postavljeni pred nadležne institucije“.

„Sa ministrom je dogovorena isplata prvog dela zaostalih dugovanja pripadnicima policije, formirana je komisija za mirno rešavanje radnih sporova, čime su osnovni zahtevi PSS ispunjeni“, navodi se u saopštenju PSS izjava predsednika sindikata Veljka Mijailovića.

On je rekao da su policajci iz cele Srbije „jutros složno krenuli u obustavu rada“ i na taj način „snagu i jedinstvo“ kao i da će svi „vrlo brzo početi sa obavljanjem redovnih dužnosti“.

„Želeo bih da se izvinim svim građanima Srbije ukoliko su imali neku neprijatnost zbog štrajka policije, ali nadamo se da shvataju kako je ovo bio jedini način da se izborimo za osnovna prava policajaca“, rekao je Mijailović.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga