Preduzetnik protestovao ispred zgrade suda zbog provale nasilja u Novom Sadu

"Novi Sad grad nasilja zahvaljujući vama. Da li se stidite bar malo”

10. juna 2019

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je jutros ispred zgrade u kojoj su smešteni sudovi, zbog “provale svih vrsta nasilja” u Novom Sadu i za to optužio pravosudne vlasti, jer propušta da sankcioniše nasilje.

“Moj današnji protest nema političke konotacije, ali provala svih vrsta nasilja u Novom Sadu ima veze sa delovanjem pravosuđa, koje propušta da sankcioniše nasilje, i time i samo postaje generator nasilja”, rekao je Krstin za Autonomiju.

On je stajao ispred zgrade suda, a u rukama je držao transparent na kojem je pisalo “Novi Sad grad nasilja zahvaljujući vama. Da li se stidite bar malo”.

Dodao je da je 2008. godine iz vatrenog opružja pucano na njegovu kuću u Novom Sadu, da je organizovano više okupljanja i napada na njega i njegovu porodicu, uključujući i slučaj kada mu je jedna žena u dvorištu njegove kuće pretila sekirom.

“Doživeo sam još mnogo nasiolja od 2008. do danas, a pravosuđe je sve ovo zabašurilo, čak i nagradilo nasilnike”, naveo je Krstin.

On je u više navrata protestovao ispred pravosudnih institucija u Novom Sadu i u Beogradu.

Ranije je rekao da je rešen da “do kraja života” protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se vode protiv njega, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je “ustaša”.

On je vlasnik malog preduzeća Pre-print, koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad.

Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga