Predstavnik Španije u Kataloniji se izvinio zbog policijskog nasilja

Akcija policije u kojoj je, prema izveštaju zdravstvenih službi Katalonije, povređeno oko 900 ljudi, izazvala je opšte osude organizacija za ljudska prava koje su to okarakterisale kao preteranu upotrebu sile protiv civila

06. okt 2017

Predstavnik Vlade Španije u Kataloniji se izvinio u petak zbog nasilne reakcije policije prema demonstrantima koji su pokušavali u nedelju da glasaju na referendumu o nezavisnosti Katalonije, a koji su vlasti u Madridu zabranile, prenosi Rojters.

“Kada vidim ove slike, pogotovo što znam ljude koji su pogo?eni, gurani i ?ak jedna hospitalizovana, ne mogu da pomognem ali izražavam žaljenje i izvinjavam u ime policajaca koji su intervenisali”, kazao je Enrik Milo u intervjuu za jednu špansku televiziju.

To je prvo izvinjenje španskih zvani?nika zbog nasilja i može se tuma?iti kao pomirljiv gest prema katalonskim liderima koji planiraju da jednostrano proglase nezavisnost ove regije, ocenjuje britanska agencija.

Akcija policije u kojoj je, prema izveštaju zdravstvenih službi Katalonije, povre?eno oko 900 ljudi, izazvala je opšte osude organizacija za ljudska prava koje su to okarakterisale kao preteranu upotrebu sile protiv civila.

(Slobodna

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga