Predstavnici Skupštine Vojvodine sa članovima AER-a

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević razgovarala je danas sa generalnim sekretarom Skupštine ev…

18. sep 2008

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević razgovarala je danas sa generalnim sekretarom Skupštine evropskih regija (AER) Klausom Klipom o nastavku saradnje Vojvodine i te organizacije koja okuplja više od 250 regiona iz čitave Evrope. Sedlarevićeva, koja u Valensiji učestvuje u radu dvodnevne Konferencije o jednakim mogućnostima žena i muškaraca, predstavila je Klipu sastav i ciljeve novoformiranog saziva Skupštine i Izvršnog veća AP Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije. Ona je najavila da će jedan od prioriteta u radu pokrajinske administracije biti dalje jačanje regionalne i međunarodne saradnje koja značajno doprinosi razvoju Vojvodine kao moderne, građanske i evropske regije.
Generalni sekretar AER-a ocenio je saradnju te organizacije i vojvođanskog parlamenta kao veoma uspešnu i dodao da bi je trebalo istom merom nastaviti. Sedlarevićeva je razgovarala i sa koordinatorom Komiteta 2 AER-a Stefanom Kulsom o mogućnostima da Vojvodina bude domaćin jedne od narednih konferencija tog tela, koje se bavi socijalnom politikom i javnim zdravljem.
Govoreći o detaljima konferencije u Valensiji, Sedlarevićeva je izjavila da je njena tema obezbeđivanje jednakih mogućnosti pri zapošljavanju i radu, bez rodne diskriminacije.
Sedlarevićeva je dodala da su nejednake mogućnosti za zapošljavanje žena i muškaraca problem sa kojima se suočavaju i na čijem rešavanju intenzivno rade sva razvijena društva. Predviđeno je da, nakon prezentacije najboljih praksi evroregiona, bude usvojena Valensijska deklaracija o jednakom pristupu tržištu rada za žene i muškarce. Kako piše u saopštenju, drugog dana Konferencije u Valensiji biće održani izbori za predsednika i potpredsednike Komiteta 2 AER-a i dogovorene dalje aktivnosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga