Predstavnici kosovskih opština u poseti Vojvodini

U posetu Vojvodini dolaze predstavnici multietničkih opština Dragaš, Lipljan i južna Kosovska Mitrovica

05. nov 2014

U Vojvodini će 6. i 7. novembra boraviti delegacija koju čine predstavnici tri multietničke opštine sa Kosova, Dragaš, Lipljan i južna Kosovska Mitorvica, kao i predstavnici Ministarstva za lokalnu samoupravu Vlade Kosova i Konsultativnog veća za zajednice predsednice Kosova.

Ova poseta je organizovana u okviru projekta “Lokalne politike u multietničkim zajednicama na Kosovu – Dragaš, Lipljan i južna Kosovska Mitorvica”, koji zajednički realizuju organizacija “Majka Tereza” iz Prištine i Centar za regionalizam iz Novog Sada, uz podršku ambasade Norveške u Prištini, navodi se u saopštenju organizatora.

Tokom dvodnevne posete Vojvodini delegacija sa Kosova biće 6. novembra primljena u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

U okviru studijske posete, gosti sa Kosova će istoga dana boraviti u Somboru, gde će se upoznati sa funkcionisanjem organa gradske skupštine.

U petak, 7. novembra, predstavnici multietničkih opština Dragaš, Lipljan i južna Kosovska Mitrovica biće gosti predsednika opštine Bački Petrovac Pavela Marčoka.

Istoga dana je planirana poseta Inđiji, gde će gosti pored posete Skupštini opštine obići i industrijsku zonu u ovom gradu, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga