Predstavnici Evropskog parlamenta: Imali smo iskrene razgovore sa političkim akterima u Srbiji

"To nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni"

30. avg 2019

Predstavnici delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn saopštili su danas da su imali iskrenu razmenu stavova na sastancima u Srbiji sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što im je omogućilo da bolje razumeju izazove i podele na srpskoj političkoj sceni.

U saopštenju je navedeno da će razmotriti te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim političkim strankama u Skupštini Srbije.

Kako je navedeno, cilj misije bio je da delegacija Evropskog parlamenta „sasluša“ lidere u Parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšaja političkog dijaloga i političke kulture u Skupštini Srbije.

Kao što je nedavno najavio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, sastanak je održan u kontekstu istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju političkog dijaloga u Skupštini Srbije.

„Imali smo iskrenu razmenu stavova na našim sastancima sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni. Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini“, navode iz delegacije Evropskog parlamenta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga