Predstavljena Mapa logističkog potencijala Vojvodine

Mapa sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka

04. juna 2013

U Privrednoj komori Vojvodine danas je predstavljea Interaktivna mape logističkog potencijala Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja će za korisnike uskoro biti dostupna preko interneta.

Mirjana Kranjac iz pokrajinskog sekretarijata za privredu kazala je da mapa sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka.

U njoj su predstavljeni podaci koji odražavaju potencijal logističkog centra: od površine, strukture vlasništva, blizine saobraćajne i komunalne infrastrukture, postojanja planske dokumentacije, mehanizacije i skladišnih kapaciteta, navela je Kranjac.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je iuzradom ovakve mape učinjen veliki korak napred u logističkom smislu.

„Investitorima koji posluju na teritoriji naše pokrajine, ili žele da ulože kapital, obezbeđeno je da brzo i efikasno, klikom na kompjuteru, dođu do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje“, objasnio je Pajtić.

On je podsetio da je britanski „Fajnenšel tajms“ (Financial Times) pre godinu dana proglasio Vojvodinu za četvrtu regiju po efektivnosti stranih ulaganja i dodao da pokrajina čini sve kako bi olakšala položaj investitora.

Pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin rekao je da je Mapa logističkog potencijala Vojvodine dokument koji omogućava efikasne razgovore sa stranim partnerima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga