Predstavljena E-uprava u Novom Sadu

Građani Novog Sada ubuduće će moći jednostavnije da dođu do određenih obrazaca i imaju lakši uvid u različite vrste administracije

17. avg 2012

Građani Novog Sada ubuduće će kroz projekat elektronske uprave (E-uprava) moći jednostavnije da dođu do određenih obrazaca i imaju lakši uvid u različite vrste administracije, rečeno je danas povodom završetka tog projekta.

E-upravi građani mogu pristupiti na adresi www.euprava.novisad.rs, kazala je članica Gradskog veća za upravu i propise Tijana Pavlov.

Sa portala zainteresovani mogu pristupiti različitim elektronskim uslugama organa uprave, pa je tako moguće izvršiti uvid u Registar investitora, uvid u rešenja o gradskom građevinskom zemljištu, a tu je i registar administrativnih postupaka.

Građani će putem E-uprave moći da podnesu i prijave Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, koje se po sadržaju ubrajaju u delokrug rada Komunalne inspekcije, Građevinske inspekcije, Saobraćajne inspekcije, Inspekcije za zaštitu životne sredine i Komunalne policije.

Na raspolaganju je i usluga „Virtuelni matičar“, odnosno servis koji omogućava građanima poručivanje štampanih izvoda iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, rođenih, umrlih, kao i uverenje o državljanstvu.

U toku je i implementacija servisa za elektronsko plaćanje na budžetski račun grada bez provizije.

Reč je o projektu koji je finansirala Evropska unija, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština. Partner Novog Sada u projektu je grad Niš, kao primer dobre prakse.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga