Predstavljen projekat prekogranične saradnje Vukovara i Subotice – Panona net

Kroz projekat, Opština Velika će razvijati ekološki, Subotica ruralni, a Vukovar urbani turizam

02. avg 2019

U vukovarskoj gradskoj upravi predstavljen je projekat „Panona net model upravljanja destinacijom“ koji je usmeren na razvoj regionalnog turističkog proizvoda iz Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. i u koji su, uz grad Vukovar, uključene i opština Velika i Subotica u Vojvodini.

„Kroz projekat, Opština Velika će razvijati ekološki, Subotica ruralni, a Vukovar urbani turizam“, rekla je direktorka Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić, prenosi Hina.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je da će kroz projekat Panona net grad Vukovar privući dodatnih 850.000 kuna i nastaviti rad na projektima koji su počeli pre četiri godine, poput 3D slika kojima su oslikana pročelja pojedinih vukovarskih zgrada.

„Grad Vukovar razvija urbani turizam i stavlja naglasak na segment turističke ponude, koji je relativno nov i u značajnom i kontinuiranom porastu. Ovim projektom urbani turizam ćemo dodatno marketinški promovisati, a sve na tragu povećanog cikloturizma i dolazaka turista koji posećuju naš grad na ruti Eurovelo 6“ rekao je Penava.

Nosilac projekta je Udruženje za kreativni razvoj SLAP iz Osijeka, dok su partneri grad Vukovar, opština Velika, Otvoreni univerzitet Subotica i Fond turistički klaster mikroregiona Subotica-Palić.

Projekat je sufinansiran sredstvima EU iz programa Interreg IPA o prekograničnoj saradnji Hrvatska – Srbija 2014-2020. ukupne vrednosti veće od 4,7 miliona kuna, od čega je 837.000 kuna novac Grada Vukovara.

(Beta, Foto: Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga