Predstavljen program 25. Festivala evropskog filma Palić

U takmičarskom delu učestvovaće 14 filmova, a u programu zemalja u fokusu ove godine su filmovi Crnomorskog regiona.

09. jula 2018

Program 25. Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od subote, 14. jula na Paliću i Subotici, predstavljen je danas u Beogradu.

Festival će otvoriti dramski pisac Dušan Kovačević i glumica Mira Banjac, a biće prikazano 100 filmova, od toga 70 dugometražnih i 30 kratkometražnih.

U takmičarskom delu učestvovaće 14 filmova, a u programu zemalja u fokusu ove godine su filmovi Crnomorskog regiona.

O dobitniku nagrade u takmičarskom delu odlučivaće međunarodni žiri, među kojima je i srpska glumica Nataša Ninković.

Jedini srpski film koji će biti prikazan na festivalu je „Banditi u potrazi za mamom“ reditelja Koste Ristića i to u selekciji „Paralele i sudari“.

Osim filmskog programa, u subotu u 22 sata u Narodnom pozorištu u Subotici koncert će održati glumac Rade Šerbedžija i grupa „Zapadni kolodvor“.

Već ranije je najavljeno da je Šerbedžija dobitnik festivalske nagrade „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskom filmu.

Dobitnik te nagrade je i holivudski grumac Brajan Koks, koji će u ponedeljak 16. jula na Velikoj terasi razgovarati sa posetiocima.

U programu su i radionica filmske kritike za 10 učesnika, filmska škola za 20 polaznika iz Subotice i Segedina, kao i izložba posvećena Mileni Dravić koja će biti otvorena u utorak 17. jula.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga