Predstava Ubiti Zorana Đinđića premijerno u petak

Predstava je osveta svima onima koji su priželjkivali premijerovo ubistvo i njime se okoristili. Oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorn

02. okt 2012

Studentski kulturni centar Novi Sad u petak, 5. oktobra, premijerno će u svom klubu „Fabrika“ prikazati pozorišnu predstavu „Ubiti Zorana Đinđića“.

Komad je rađen po motivima istoimene drame Rajka Đurića i Zlatka Pakovića, a Paković potpisuje i adaptaciju i režiju predstave.

Kako je objašnjeno, premijera je simbolično zakazana za 5. oktobar, odnosno na 12. godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića.

„Dosta se govorilo o izvršiocima, a sada je vreme da se govori i o korisnicima atentata na Đinđića“, rekao je Zlatko Paković novinarima i ocenio da se istina o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića ne nalazi u motivima za njegovo ubistvo, već u rezultatima tog ubistva.

„Predstava je osveta svima onima koji su priželjkivali premijerovo ubistvo i njime se okoristili. Oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorni“, rekao je Paković.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević.

Scenografiju su uradili novosadski umetnik Nikola Džafo i njegova asocijacija „Art Klinika“, muziku je komponovao Božidar Obradinović, a tekstove pesama napisao je Tomislav Marković.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga