Predstava Gospodar muva Dramskog studija mladih iz Bečeja u Novom Sadu

"Treba gurati svoj kamen ka vrhu brega i, kad padne, nasmešiti se i vratiti se po njega, i onda opet"

26. mar 2019

Predstava “Gospodar muva” u režiji Igora Pavlovića, po romanu Vilijama Goldinga i u izvođenju Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja biće odigrana sutra uveče u Firči studiju (Firchie Think Tank Studio) u Novom Sadu.

Nakon uspešne predstave “Kralj Ibi”, Dramski studio mladih postavio je još jedan klasik svetske književnosti, čuveni distopijski roman koji govori o krahu jedne civilizacije, ali i o preispitivanju ideje ljudskosti u savremenom društvu.

Predstave reditelja Igora Pavlovića donele su Gradskom pozorištu Bečej više od 60 nagrada u poslednjih pet godina.

U predstavi igraju Filip Sadžakov, Srđan Tomić, Gordana Adamov, Boris Dimitrijević, Nataša Stojačić, Vanja Bojović, Nikola Zečević, Teodora Zdravković, Stasja Štrbački, Sara Petković, Dimitrije Tucakov

“Svakog dana pomislim kako bi trebalo sve ovo (ceo svet) jednim finim, masivnim buldožerom srušiti. Izravnati zemlju pa sve ispočetka. Za nekoliko miliona godina iznići će neki bolji i ispravniji sve… Međutim, i pored toga što živimo u svetu u kojem su ljudska glupost, pohlepa, bahatost, arogancija i agresija dominantne, mora da u njemu postoji nešto što je dobro. Postoji! Postoji mnogo toga. Spisak je isto tako dugačak kao i spisak negativnih stvari koje smo tokom civilizacijskog razvoja stvorili. Zbog tog spiska, spiska dobrih stvari, ne treba srušiti sve. Treba gurati svoj kamen ka vrhu brega i, kad padne, nasmešiti se i vratiti se po njega, i onda opet. Nit koja nas povezuje sa civilizacijom je tanana i krhka i lako ju je prekinuti. Kada se to desi, postajemo ponovo životinje, zveri, divljaci…”, naveo je reditelj Igor Pavlović.

“Deca iz ove priče ostaju iznenada sama i imaju mogućnost da stvore novu civilizaciju ispočetka. Da li su sposobna? Da li su ljudi uopšte sposobni da budu složni i normalni ili je vlast takav narkotik kojem je nemoguće odupreti se?”, upitao se Pavlović.

Predstava počinje u sredu u 20 sati, a karta košta 250 dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga