Predstava „DrUG“ o mladima u paklu zelenaša

"Ovo je scenario koji se nažalost svakodnevno dešava"

14. jan 2022

Mladi iz Niša, aktivisti PROTECTA-e i glumci Akademskog pozoriša Niškog SKC-a, uglavnom srednjoškolci, osmislili su i premijerno izveli predstavu DrUG, teatar mladih u realizaciji PROTECTA-e koji se bavi problemima sa kojima se suočavaju žrtve zelenaša.

Predstava prati život niškog srednjoškolca koji na nagovor prijatelja počinje sa kockom, krade novac, pozajmljuje ga od zelenaša, a zatim ulazi u začarani krug pretnji, nasilja, droge, suicidnih misli.

Ovo je scenario koji se nažalost svakodnevno dešava, a šta je rešenje u ovakvim situacijama, ko je kriv, šta treba da uradi žrtva, njegovi prijatelji, porodica, ko su zelenaši, da li su prijatelji koji nam pozajmljuju novac ili krvnici koji žele da nam oderu kožu, neka su od pitanja koje mladi otvaraju kroz ovu predstavu, a gde je gledaocu ostavljeno da razmisli i sam donese određene zaključke”, saopštili su organizatori iz PROTECTA-e.

Zbog situacije sa pandemijom, predstava se neće izvoditi do daljnjeg pred publikom, ali su se iz PROTECTA-e omogućili da predstavu može da vidi što veći broj građana, pa je ona snimljena i postavljena na njihov youtube kanal. Svi zainteresovani koji žele da vide ovu originalnu i društveno odgovornu predstavu to mogu uraditi na linku: https://youtu.be/lLS0j9CZ0Dg.

U ulozi žrtve zelenaša se pojavljuje Jovan Lazarević, učenik trećeg razreda niške gimnazije 9. Maj, a u ostalim ulogama se pojavljuju Miloš Kostić, Sofija Tonić, Mari Vukičević, Nikolina Stanković, Miodrag Jovanović, Anđelija Mirović, Una Rakić i u ulozi zelenaša Veljko Milijić.

Predstava DrUG je deo projekta „Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja“ koji sprovodi PROTECTA iz Niša a podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Referendum
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga