Predsedništvo Vojvođanske partije jednoglasno za Vojvođanski front

"Vojvodina na prvom mestu"

04. nov 2018

Predsedništvo Vojvođanske partije jednoglasno je usvojilo odluku o formiranju Vojvođanskog fronta i ovlastilo predsednika stranke Aleksandra Odžića da nastavi razgovore sa vojvođanskim strankama, organizacijama i pojedincima koji su spremni da se aktivno uključe u rad budućeg političkog saveza na nivou Vojvodine, saopštila je danas ta partija.

Dodaje se da je takva odluka doneta u svrhu zajedničkog delovanja i realizacije ciljeva svih onih snaga kojima je Vojvodina na prvom mestu.

“Smatramo da je jedan od poslednjih momenata kada će se Vojvodina konsolidovati, ujediniti i povratiti nasilno oduzeti politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet, kao preduslov za normalizaciju života svih njenih građana”, piše u saopštenju.

Navodi se da se “sve grubljim i intenzivnijim napadima, organizovanom delovanju na omalovažavanju, pljačkanju i zatiranju Vojvodine od strane aktuelnog režima mora stati na put”.

“Više je nego očigledno da srbijanske političke elite na Vojvodinu gledaju samo onoliko koliko im je potrebno vojvođanskih para i glasova, što se u prethodne tri decenije na najgori mogući način negativno odrazilo na sveukupan život građanki i građana Vojvodine”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga