Predsednik Ukrajine isterao zvaničnika sa sastanka koji je prenosila televizija

"Napustite prostoriju! Lopove! Jeste li me čuli? Molim Vas odlazite", rekao je Zelenski Hodunoku

11. jula 2019

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izbacio je lokalnog zvaničnika Jaroslava Hodunoka sa sastanka koji je emitovan uživo na televizijskim kanalima. Hodunok je izbačen zbog svoje kriminalne prošlosti.

Predsednik Ukrajine je održao sastanak sa zvaničnicima regiona Kijeva povodom kapitalnih projekata, među kojima je i izgradnja nove bolnice. On je na sastanku, koji je uživo prenosila televizija, naglas pročitao kriminalnu prošlost Hodunoka. Povod je bio taj što je Hodunok rekao da postoje problemi sa finansiranjem bolnice.

„Recite mi da li je to istina ili nije? Član Otadžbine, zar ne? Sekretar gradskog veća Borispila ranije je bio osuđen na osnovu stava 3 člana 142 Krivičnog zakona Ukrajine zbog krađe i nanošenja teških povreda. Jaroslave Mikolajeviču, da li ste to Vi? Napustite prostoriju! Lopove! Jeste li me čuli? Molim Vas odlazite“, rekao je Zelenski Hodunoku.

Lokalni zvaničnik je pokušao da odgovori predsedniku dok ga je obezbeđenje izvodilo iz prostorije, a prisutni aplaudirali. Na njegovu konstataciju da nije u lokalnoj administraciji, Zelenski je poručio da ga je baš briga gde je.

Hodunok je zapretio da će tužiti Zelenskog, navodeći da medijski natpisi iz 2002. godine o njegovoj kriminalnoj prošlosti nisu tačni. Prema njegovim rečima, Ukrajinska pravda objavila je falsifikovanu fotokopiju presude u kojoj se osuđuje na uslovnu kaznu.

Volodimir Zelenski, komičar i glumac koji je pobedio na predsedničkim izborima održanim u aprilu, obećao je biračima da će iskoreniti korupciju.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga