Predsednik Pokrajinske vlade čestitao stoti rođendan Idi Sabo

Zahvalnost svim velikim ljudima koji su pre više od pola veka postavili temelje današnjem modernom evropskom društvu

06. jul 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić čestitao je danas stoti rođendan Idi Sabo, legendarnoj heroini antifašističke borbe i junakinji Narodnooslobodilačkog rata.

Ida Sabo je nosilac Partizanske spomenice, brojnih odlikovanja i poslednja heroina Drugog svetskog rata.

Pajtić je u pisanoj izjavi naveo da, u vremenu kada mnogi osporavaju tekovine oslobodilačkog rata i antifašističku borbu, u ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime od srca čestita rođendan Idi Sabo.

Predsednik Pokrajinske vlade je iskazao i zahvalnost svim velikim ljudima, herojima koji su pre više od pola veka  postavili temelje današnjem modernom evropskom društvu i njegovim  tekovinama kao što su jednakost, sloboda, socijalna pravda i humanost.

„Ida Sabo je jedna od onih heroja koji su čitav svoj život  posvetili stalnoj borbi i upornom radu u stvaranju društva pravednih i jednakih, i čija je zasluga u tome jednako važna danas kao i u vreme borbe za oslobođenje od fašizma i nacizma, i mi to ne smemo ni jednog trenutka ni  zaboraviti, niti dozvoliti da se te ideje ospore“, istakao je Pajtić.

U njegovoj izjavi se ocenjuje i da je današnje generacije, a posebno mlade, potrebno stalno podsećati na vreme i ljude koji su dali ogroman doprinos u stvaranju današnjeg društva, a koje se gradi u pravcu koji je utemeljen upravo u antifašističkom ratu.

„Ida Sabo je jedna od njih“, dodao je Pajtić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga