Predsednik opštine saopštio da su zaražena dva Novobečejca, koja su već ozdravila

„Ovakvo haotično i nesposobno vođenje opšine u vanrednom stanju u kome građani nemaju najvažnije informacije i po dve nedelje je sramota za sve nas“

28. apr 2020

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović saopštio je da su u toj opštini od izbijanja pandemije registrivana dva slučaja zaraženih korona virusom, ali su oba pacijenta u međuvremenu ozdravila, saopštio je danas Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Uz podsećanje da je ta stranka tražila pre dve nedelje da saopšti koliko ima zaraženih u Novom Bečeju, LSV je ocenio da se Maksimović , kao predsedavajući opštinskog Štaba za vanredne situacije, javnosti obratio sa zakašnjenjem i sa polovičnom informacijom.

„Tako je građanima uskratio vrlo važnu činjenicu, koja bi uplašenima od širenja virusa značila mnogo. Na stranu to što je većina stanovnika već uveliko znala i ko su zaraženi i da su ozdravili, jer je on poprilično kasnio“, navodi se u saopštenju.

LSV je ocenila da je neprimereno što je predsednik opštine „prespavao“ krizu, a kada se konačno „probudio“ izneo je nepotpune podatke.

„Ovakvo haotično i nesposobno vođenje opšine u vanrednom stanju u kome građani nemaju najvažnije informacije i po dve nedelje je sramota za sve nas“, ocenio je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga