Predsednik opštine Inđija najavljuje tužbu zbog klevete

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić najavio je danas da će tužiti predsednika Skupštine Ekološkog pokret…

02. okt 2008

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić najavio je danas da će tužiti predsednika Skupštine Ekološkog pokreta Srbije Nikolu Aleksića zbog, kako je naveo, teških kleveta iznetih na njegov račun i račun opštinskog rukovodstva u Inđiji. Aleksić je ranije danas optužio gradonačlenika Inđija za korupciju jer je, kako je naveo, „dozvolio ilegalnu privatizaciju društvenog zemljišta Zemljoradničke zadruge Srem“.
On je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru izjavio da su opštinski čelnici u Inđiji promenili i namenu tog poljoprivrednog zemljišta, koje je sada građevinsko, „kako bi se obogatili preprodajom po 20 puta višoj ceni od otkupne“. „Mi smo angažovali svoje advokate i to će imati epilog na sudu pošto je sve jedna teška kleveta i poziv na linč i odnosi se, pre svega, na obračun sa opštinskim rukovodskom u Inđiji“, kazao je Ješić.
Ekološki pokret Srbije ukazao je danas da je u Inđiji nastavljena izgradnja fabrike hemijskog otpada Monbat i pored zabrane ministasrtva životne sredine i prostornog planiranja. Ješić je agenciji Beta rekao da je kampanja Ekološkog pokreta Srbije protiv igradnje Fabrike Monbat politički instruisana i da je zapravo reč o konkurentskom obračunu. Prema njegovim navodima, reč je o konkurentskoj kampanji kommpanije Blek Hors koja je glavni sponzor Ekološkog pokreta. On je rekao i da su opštinski organi u Inđiji odmah reagovali po infarmaciji da je ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja obustavilo izgradnju bugarske fabrike za preradu hemijskog otpada. „Naše ekipe su obaveštene, mi smo izašli na teren i napravili zapisnik i prekinuti su radovi na toj fabrici“, kazao je Ješić.
On je istakao da opština Inđija prema Zakonu o izgradnju nije ta koja izdaje dozvole za takav objekat, već je to posao vojvođanskog sekretarija za zaštitu životne sredine. 

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga