Predsednik Mladosti iz Bačkog Jarka odbio nagradu zbog političke komisije

"Neverovatno za kakve sitne pare se prodaju, odmah sam rekao da mi nagradu od takve komisije nećemo primiti"

12. jan 2017

Predsednik Fudbalskog kluba „Mladost“ iz Bačkog Jarka Trivun Josipović odbio je godišnje priznanje opštine i Sportskog saveza Temerin jer je komisija oformljena za ovu namenu skoro sva priznanja dodelila partijskim kolegama i porodici.

Šest članova komisije, ujedno i pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke na lokalu, dodelilo je priznanja i novčane nagrade za najbolji klub, najboljeg sportskog radnika, najbolje sportiste i nagradu za životno delo sebi veoma bliskim ljudima. Kako za 021 navodi Josipović, cela dodela je od početka orkestrirana, a njegovom fudbalskom klubu dodeljena je nagrada za najboljeg trenera, što je, kako napominje, apsurd.

„FK ‘Mladost’ je trenutno najuspešniji klub u Bačkom Jarku i to kazuju naši rezultati. Za njih nije odgovoran samo trener, već je to uspeh celog kluba koji, inače, igra u četvrtoj ligi – osvojili smo Kup Novog Sada, kao i Kup Vojvodine, izborili učešće u Kupu Srbije, jesenji smo prvaci. Od ukupno 20 odigranih utakmica imamo samo dva poraza. Pre mesec dana me je pozvao predsednik Sportskog saveza Temerina i pitao me koju nagradu želimo, najbolji klub ili najbolji trener. Nečuveno“, kaže Josipović za portal 021.

Kako objašnjava, najbolje priznanje svake godine se podeli po političkoj osnovi, pa je na kraju nagrada za najbolji klub otišla stonoteniskom klubu Temerin, čiji predsednik Imre Pete je istovremeno odbornik u Skupštini opštine. Nagrada za najbolju sportistkinju otišla je džudistkinji koja trenira u klubu predsednika Sportskog saveza Nedeljka Đukića, koji i dodeljuje nagrade.

Priznanje za najboljeg sportskog radnika je otišlo sekretaru FK „TSK“ Dragoljubu Đorđeviću, a u komisiji za dodelu sedeo je čovek iz rukovodstva tog kluba. Nagradu za životno delo dobio je fizioterapeut „TSK“ Milan Grujičić, čiji sin je sedeo u komisiji.

„Novčane nagrade u ovim kategorijama su 20.000 do 30.000 dinara. Neverovatno za kakve sitne pare se prodaju. Odmah sam rekao da mi nagradu od takve komisije nećemo primiti i da ćemo iznos donirati najugroženijoj porodici u Bačkom Jarku. Ja ovaj posao ne obavljam zbog politike ili novca, već volim sport i mislim da ta deca imaju budućnost, a u ovom slučaju se novac bukvalno uzimao od dece da bi se zadovoljili pojedinačni interesi“, poručuje Trivun Josipović, koji je prilikom uručenja nagrade treneru FK „Mladost“ Draganu Miloševiću izašao pred prisutne i rekao im šta misli. Trener Milošević zbog apsurda dodele priznanja nije ni došao na ceremoniju.

(021.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga