Predsednik ANEM-a: Javni servis treba „zaključati, pa sve iz početka“

"Ono gde možemo i moramo da utičemo jeste izgradnja Javnog servisa, on mora da bude bolji, ovo što imamo trenutno ne valja ništa"

27. okt 2020

Predsednik Asocijacije nazavisnih elektronskih medija (ANEM) Milorad Tadić izjavio je da su kazne za kršenje Zakona o oglašavanju premale i da se televizijama više isplati da krše zakon i to po nekoliko stotina puta mesečno.

On je podsetio da je REM podneo prekršajne prijave protiv četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom gde je za tri meseca nadzora zabeleženo više od 2.000 prekršaja u oglašavanju.

Tadić je za list „Danas“ objasnio da nije reč samo o nedozvoljenom trajanju reklamnih blokova, već i o promotivnim sadržajima ili snimanju proizvoda koji stoje u studiju tokom emisije.

S obzirom na to da će dozvole za nacionalne frekvencije prestati da važe u avgustu 2022. godine, Tadić je ocenio da bi nadležni trebalo da povedu računa o tome koliko je puta emiter prekršio zakon i da li uopšte treba ponovo da dobije frekvenciju.

Kada je reč o Javnom servisu – Radio televiziji Srbije, predsednik ANEM-a smatra da ga treba „zaključati, pa sve iz početka“.

„Da ubedite privatnu televiziju, radio stanicu ili portal da svoju programsku šemu prilagodi demokratskim postulatima i evropskim standardima, uzaludno je. Ali ono gde možemo i moramo da utičemo jeste izgradnja Javnog servisa, on mora da bude bolji, ovo što imamo trenutno ne valja ništa„, rekao je Tadić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga