Predsednica SO Beočin iz DS-a: Prete mi smrću da bi preuzeli vlast

“Ne osećam se nimalo prijatno, imam 31 godinu i strah me je da izađem na ulicu”

13. dec 2014

Predsednica Skupštine opštine Beočin Vidana Nedić izjavila je večeras da je dobila pretnje smrću od nepoznatih osoba i dodala da Srpska napredna stranka (SNS) vrši veliki pritisak na odbornike DS-a, kako bi preuzela lokalnu vlast.

“Danas sam dobila telefonski poziv, anonimni muški glas mi je pretio smrću i govorio gadosti koje ne mogu ni da ponovim. Potom sam primila nekoliko SMS-ova sa nepoznatog broja telefona, u kojima su mi takođe pretili i teško me vređali”, ispričala je Vidana Nedić za Autonomiju.

Dodala je da je i njen brat dobio anonimne pretnje, u kojima su mu nepoznate osobe kazale da mu je “bolje da me čuva da me ne bi obilazio na groblju”.

Vidana Nedić je kazala da su još dvoje odbornika DS-a u Skupštini opštine dobili pretnje smrću i dodala da su neke pretnje već prijavljene policiji a da će ona sutra podneti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog pretnji koje su njoj upućene.

“Ne osećam se nimalo prijatno, imam 31 godinu i strah me je da izađem na ulicu”, kazala je Vidana Nedić, koja je takođe članica DS-a.

Od 2012. godine u Beočinu je na vlasti koalicija DS-a, Demokratske stranke Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tu koaliciju podržavaju i dva nezavisna odbornika.

Vidana Nedić je kazala da su se pritisci na odbornike DS-a naročito pojačali od pre mesec i po dana, otkako je za novog poverenika lokalnog odbora “naprednjaka” imenovan Mitar Milinković.

“Od tada traje stalni pritisak na sve odbornike DS-a, nudi im se novac, radna mesta, dolazi se u kuću, zove se telefonom…”, kazala je Vidana Nedić i dodala da su dva odbornika demokrata “podlegla pritiscima” u poslednja tri dana i prešli u SNS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga