Predlozi za dodelu Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova

Za doprinos razvoju demokratskih procesa u društvu

17. sep 2015

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozvao je fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine da dostave predloge kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu.

Priznanje se dodeljuje u dve kategorije: pojedinac, odnosno pojedinka ili organizacija, a mogu biti predloženi građani i građanke, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koji imaju prebivalište, boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Predložena fizička ili pravna lica trebalo bi da su u svom delovanju kontinuirano doprinosili razvoju demokratskih procesa u društvu, da su postigli značajne rezultate u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti za žene i muškarce u svim oblastima, a naročito u oblasti rada i zapošljavanja, političkog i javnog života, socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja, informisanja, kulture i sporta.

Predlozi moraju da sadrže biografiju i kratko obrazloženje razloga za dodelu Priznanja, kao i podatke o predlagaču.

Odluku o dobitnicima Priznanja za obe kategorije donosi Pokrajinska vlada Autonomne pokrajine Vojvodine, na predlog Saveta za ravnopravnost polova. Priznanje se sastoji od diplome, statue i novačne nagrade.

Rok za dostavljanje predloga je 2. oktobar.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga