Predloženo zaključavanje škola u Novom Sadu

"Genijalan" predlog za povećanje bezbednosti

13. feb 2014

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama u Novom Sadu donelo je odluku da školama predloži zaključavanje vrata i kapija tokom nastave, kako bi se učenicima osigurala bezbednost, saopšteno je nakon današnjeg prvog sastanka ovog tela.

“Jedna od najvažnijih mera koja će biti primenjena je zaključavanje glavnih i sporednih ulaza u škole kao i popravka postojećih ograda i postavljanje novih gde je to neophodno”, kazao je na sastanku predsednik Koordinacionog tela Zoran Srdić.

Srdić je dodao da će školama biti poslat dopis kako bi utvrdile šta im je potrebno da se osiguraju, te da će Gradska uprava za obrazovanje obezbediti neophodna sredstva za tu namenu.

Na sastanku je usvojena i odluka o izradi Nacrta lokalne strategije za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u skladu sa zakonima.

Skupština Grada Novog Sada obrazovala je ovo telo u okviru Mera za prevenciju nasilja i zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama, koje su donete na sednici u maju 2013. godine, a predlagač za njegovo formiranje bio je Savet za bezbednost Skupštine grada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga