Predloženo povećanje budžeta za 1,12 milijardi dinara

Vlada Vojvodine danas je utvrdila predlog odluke o rebalansu budžeta Pokrajine za 2011. godinu, koji predviđa budžeta od 1,12 milijardi dinara

20. maj 2011

Vlada Vojvodine danas je utvrdila predlog odluke o rebalansu budžeta Pokrajine za 2011. godinu, koji predviđa budžeta od 1,12 milijardi dinara, odnosno za 1,84 odsto, saopšteno je nakon sednice vlade.
Kako se navodi, ukupan obim sredstava koji se raspoređuje za potrošnju u ovoj budžetskoj godini, utvrđuje se na nivou od 61,8 milijardi dinara.
Jedan od razloga predloženog rebalansa nalaze se u potrebi da se, u okviru utvrđenog ukupnog fiskalnog deficita, prestrukturiraju izvori finansiranja njegovog pokrića.
Smanjenje planiranih primanja od privatizacije, uz istovremeno uključivanje neutrošenih sredstava iz prethodnih godina, omogućavaju da se u okvirima utvrđenog fiskalnog deficita finansiraju javne potrebe iz pokrajinskog budžeta iz raspoloživih sredstava.
Rebalansom budžeta predloženo je povećanje sredstava koja su namenjena, pre svega, za finansiranje kapitalnih ulaganja, u iznosi od 750 miliona dinara, kao i programa u oblasti poljoprivrede u iznosu od 611 miliona dinara.
Pokrajinska Vlada je danas Skupštini Vojvodine uputila i predlog Pokrajinske skupštinske odluke o završnom računu budžeta i Izveštaj o izvršenju budžeta za 2010. godinu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga