Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi upućen skupštini AP Vojvodine

Predloženo uređenje sastava, mandata, nadležnosti i drugih pitanja od značaja za rad Pokrajinske vlade

27. avg 2014

Radi usklađivanja sa Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi, koji je uputila Skupštini AP Vojvodine na razmatranje i usvajanje, saopšteno je iz Biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, tom pokrajinskom skupštinskom odlukom predlaže se uređenje sastava, mandata, nadležnosti i drugih pitanja od značaja za rad Pokrajinske vlade, kao izvršnog organa AP Vojvodine.

Donošenje pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi, objašnjava se, proističe iz Pokrajinske skupštinske odluke o sprovođenju Statuta AP Vojvodine.

U saopštenju Pokrajinske vlade se dodaje da je Skupštini AP Vojvodine upućen i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o javnom pravobranilaštvu AP Vojvodine, što je, kako se navodi, ujedno i zakonska obaveza proistekla iz Statuta AP Vojvodine i Zakona o pravobranilaštvu.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku i o izdvajanju 1,4 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za Opštu bolnicu u Vršcu, kako bi se sanirala šteta na objektima te zdravstvene ustanove, nastala tokom nedavnog nevremena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga