- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Predlog da budžet Vojvodine bude 72 milijarde dinara

Pokrajinski sekretarijat za finansije dostavio je danas Vladi Vojvodine tekst Nacrta odluke o budžetu Vojvodine za 2013. godinu, koji predviđa ostvarenje ukupnih prihoda i rashoda u iznosu od oko 72 milijarde dinara.

Kako se navodi u tekstu nacrtu budžeta, na prihodnoj strani predviđen je i kapitalni transfer iz budžeta Srbije u iznosu od 13 milijardi dinara namenjenih izgradnji poluautoputa Novi Sad-Ruma, preko Fruške gore.

Oko 29 milijardi čine transferna sredstva iz Republike namenjene platama zaposlenih u obrazovanju, dok 9,5 milijardi čine transferi lokalnim samoupravama.

Iznos od 7,8 milijardi dinara Pokrajina će prihodovati od zaduživanja i prodaje nefinansijske imovine.

Najveći izdaci pokrajinskog budžeta za narednu godinu planirani su za kapitalna ulaganja i to u iznosu od 16 milijardi dinara, dok je sedam milijardi namenjeno za nabavku finansijske imovine radi prenosa imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za finansije raspolagaće sa 34 milijarde dinara, ali će veći deo tog novca biti iskorišten za sredstva prenesena iz budžeta Srbije za kapitalna ulaganja i obaveze RBV.

Budžet Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje iznosi 24,3 milijarde, ali je najveći deo tih sredstava strogo namenjen platama zaposlnih u ovoj oblasti.

Budžet Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj iznosiće 6,8 milijardi dinara, budžet namenjen Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu čini 5,9 milijardi dinara, a budžet Sekretarijata za privredu 1,14 milijardi dinara.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!