Predavanje Emira Suljagića Srebrenica: Genocid između sećanja i poricanja

"Kako kroz aktivizam, istraživački rad i umetnost, kao i medijsko izveštavanje možemo nastaviti izgradnju kulture sećanja na genocid u Srebrenici"

09. nov 2020

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić održaće sutra javno predavanje “Srebrenica: Genocid između sećanja i poricanja”, s ciljem da se kritički osvetle prakse sećanja, kao i negiranja, odnosno poricanja genocida u Srebrenici, saopštila je danas Inicijativa mladih za ljudska prava.

“Osnova za predavanje i razgovor sa Emirom Suljagićem jeste promišljanje o načinima na koje kroz aktivizam, istraživački rad i umetnost, kao i medijsko izveštavanje možemo nastaviti izgradnju kulture sećanja na genocid u Srebrenici u zemljama bivše Jugoslavije”, navodi se u saopštenju za javnost.

Predavanje se organizuje u sklopu projekta koji realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, Forum ZFD Srbija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Emir Suljagić je završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a doktorirao 2009. u Hamburgu na Institutu za mirovna istraživanja i sigurnosne studije.

Kao jedan od retkih koji su preživeli genocid u Srebrenici, poznat je po zalaganju za puno poštovanje prava porodica žrtava ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Njegova knjiga, “Razglednice iz groba”, prvi je prikaz genocida u BiH koji je objavljen na engleskom jeziku.

Predavanje se može pratiti na linku, s početkom u 12 sati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga