Predati potpisi za kandidaturu Saše Jankovića

Potpise predala grupa građana "Za Srbiju bez straha" na čelu sa Dušanom Ivkovićem, bivšim košarkaškim selektrom

05. mar 2017

Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predati su u nedelju sat posle ponoći potpisi podrške za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Ukupno 17.866 potpisa građana predali su u 01.15 časova bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Duda Ivković i predstavnici Grupe građana „Za Srbiju bez straha“ koja kandiduje Jankovića za predsednika Republike.

Predaji potpisa prisustvovao je i Saša Janković.

On je novinarima rekao da je ogromna odgovornost na njemu jer je kandidat građana Srbije koji svoju veru i nadu u budućnost ulažu u to da zajedno sa njim vrate državu sa stranputice.

„Uveren sam da to možemo. Uveren sam da mogu da vratim smisao institucijama Srbije, da budem ne samo predsednik Republike nego tačka oslonca svim institucijama Srbije koje su neophodne da bi građani Srbije imali svoje dostojanstvo“, rekao je Janković.

On je kazao da se nada da će mediji kao slobodni pratiti celu predsedničku kampanju i istakao da je siguran da će Srbija dobiti najboljeg predsednika Republike.

Dušan Ivković novinarima je rekao da mu je velika čast što je uz Jankovića, navodeći da je u izborni štab pored potpisa koji su predati pristiglo još desetine hiljada potpisa i da još pristiže, ali da nisu uspeli sve da ih ažuriraju.

„Mislim da je ovo velik dan za našu Srbiju, pre svega što imamo jedinog i najboljeg kandidata za predsednika. Isto tako očekujem kada dođe do izbora da će milioni građana da izaberu najboljeg koji postoji ovog trenutka u Srbiji“, rekao je Ivković.

On je kazao i da kao građanin Srbije sa punom odgovornošću tvrdi da ne želi i da nikada neće ući u politiku, ali da je odlučio da podrži najbolje što Srbija trenutno ima.

„Znam da nisam ni ucenjen, niti namiren ili ne namiren i nadam se da će upravo ti milioni građana da se dignu sa rijalitija, da se dignu od kanabea i da glasaju za najbolje za Srbiju“, rekao je Ivković.

(Beta, Foto: Twitter/@APEL100Jankovic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga