Potvrđena izborna lista Crnogorska partija-Josip Broz

Prvi na listi je Nenad Stevović predsednik Crnogorske partije, a drugi Josip Broz, unuk maršala Tita

01. mar 2014

Republička izborna komisija potvrdila je izbornu listu za parlamentarne izbore pod nazivom „Crnogorska partija-Josip Broz“.

Na listi se nalazi 50 kandidata za poslanike i nju je podržalo 11.934 građana Srbije sa pravom glasa, saopštila je danas Crnogorska partija.

Dodaje se da su na listi, pored istaknutih članova crnogorske zajednice, i predstavnici većinskog naroda kao i drugih nacionalnih zajednica.

Prvi na listi je Nenad Stevović predsednik Crnogorske partije, a drugi Josip Broz, unuk maršala socijalističke Jugoslavije Josipa Broza Tita.

„Ime Josip Broz je personifikacija vremena u Srbiji u kojem je bilo socijalne pravde, uređenog prosvetnog i zdrastvenog sistema, ekonomske sigurnosti, bezbednosti, očuvanja nacionalnog identiteta njenih građana i antifašizma. Prisustvo Titovog unuka na našoj listi je jasna poruka da građani Srbije zaslužuju bolji život„, piše u saopštenju.

Crnogorska partija izrazila je očekivanje da će crnogorska zajednica u Srbiji po prvi put u državni parlament delegirati svog autentičnog predstavnika.

Sedište te stranke je u Novom Sadu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga