Predata inicijativa za smenu Maje Gojković

Inicijativu su podržali poslanici SDS, SDA, LDP, LSV i nezavisnih poslanika - poslanika "Pokreta za spas Srbije"

13. apr 2017

Poslanik Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić rekao je da je predata inicijativa za smenu predsednice Skupštine Maje Gojković zbog ukidanja rada Skupštine tokom predizborne kampanje. Prema Ćirićevim rečima, predlog DS-a za smenu Maje Gojković podržala su 32 poslanika.

„Inicijativu su podržali poslanici SDS, SDA, LDP, LSV i nezavisnih poslanika – poslanika ‘Pokreta za spas Srbije’ i očekujem da će je podržati i drugi poslanički klubovi koji u ovom trenutku nisu dali potpise“, rekao je Ćirić u Skupštini Srbije i dodao da je predat dovoljan broj potpisa za sprovođenje procedure.

Ćirić je ocenio da je Gojković prekidanjem rada skupštine u vreme predizborne kampanje ukinula kontrolnu ulogu parlamenta i poslanika čime je pokazala da je „skupština kontrolisana od izvršne vlasti i jednog čoveka a to je predsednik vlade Aleksandar Vučić“.

„Očekujem da ćemo ovom inicijativom otvoriti mogućnost za otvaranje debate“, naveo je on.

Ćirić je rekao da je DS juče podneo zahtev za smenu članova REM.

Na pitanje kako komariše navode da će DS sprovoditi politiku Saše Jankovića u parlamentu, Ćirić je rekao da nije čuo za te navode i da će DS sprovoditi svoju politiku na platformi koju je ponudila na parlamentarnim izborima i dodao da podržava Jankovića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga