Pred publikom dve svetske premijere

Novosadske muzičke svečanosti od 20. do 28. aprila

15. mar 2017

Festival NOMUS – Novosadske muzičke svečanosti, održaće se ove godine od 20. do 28. aprila na scenama Sinagoge, Srpskog narodnog pozorišta, Gradske kuće i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Tokom devet festivalskih dana upriličeno je trinaest programa umetnika i ansambala iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Poljske, Slovačke, Austrije i Izraela.

Muzička omladina Novog Sada, organizator festivala, obezbedila je da Novi Sad i tokom ovogodišnjeg Nomusa bude istinsko umetničko središte na međunarodnoj kulturnoj mapi, između ostalog jer će ugostiti neke od najčuvenijih umetnika i ansambala naše i svetske umetničke scene.

Među izvođačima su: Izraelski mandolinista Avi Avital i slavni Nemački kamerni orkestar iz Berlina, zatim nemački hornista Štefan Dor koji će svirati s našim najboljim nacionalnim orkestrom Beogradskom filharmonijom, mađarski violinista Barnabaš Keleman i miljenik naše publike Stefan Milenković i mnogi drugi.

Pored uglednih domaćih i svetskih muzičkih imena, publika će imati prilku da čuje i dve svetske premijere. To su: Autorski projekat Vladimira Labata „Svečulni tragovi svetlosti“ i solo koreodrame Miloša Sofrenovića „O prihvatanju nesavršenosti“. Posebno se iščekuje i nastup slavnog češkog ansambla „Janoška“koji kombinuje klasiku, džez i etno, očaravajući publiku širom sveta svojim blistavim koncertima s elementima improvizacije i šoua.

Nove izvore zvukovnosti donosi sastav iz Poljske “Glass duo”, zanimljivim muziciranjem na staklenim čašama – najvećoj staklenoj harfi na svetu.

Detaljan program Novosadskih muzičkih svečanosti 2017. može da se pogleda na sajtu Muzičke omladine www.muzickaomladina.org.

Karte za sve koncerte su puštene u prodaju i mogu da se kupe u Muzičkoj omladini Novog Sada. Cene ulaznica od 500 do 1.000 dinara.

(B.O., Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga