„Pravda za Davida“: Već 600. dan pitamo ko je ubio Davida i ko zataškava slučaj

Članovi grupe "Pravda za Davida" pozvali su nadležne da slučaj prebace na nivo Tužilaštva Bosne i Hercegovine

15. nov 2019

Članovi grupe „Pravda za Davida“ okupili su se pred Okružnim javnim tuzilaštvom Banjaluka, gde su pozvali nadležne da slučaj „David Dragičević“ prebace na nivo Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer od postupajućeg organa više ne očekuju ništa. Traže i sankcionisanje dosadašnjih tužilaca i istražnih organa. Pitaju i šta je sa istragom protiv policajaca koji su bacili „Davidov donji veš“.

Ozren Perduv iz „Pravde za Davida“ kazao je da već 600 dana pitaju „ko je ubio Davida“.

„Prvog dana smo pitali ko je ubio Davida, 600. dan pitamo isto, ali druga pitanja. A to je ko je ubio Davida, a ko zataškava slučaj? I zašto se slučaj Davida Dragičevića pretvara u slučaj Davora Dragičevića, Suzane Radanović?“, istakao je Perduv.

Dodao je da očekuje pritisak javnosti.

„Protiv tužioca Dalibora Vreće vodi se disciplinski postupak pred VSTS-om zbog ozbiljnih prestupa koje je radio prošlih godina. Nadamo se da će pritisak javnosti doprineti da sa Vrećom bude kao i sa Sašom Labotićem“.

Perduv je naveo i da je glavni okružni tužilac Želimir Lepir ranije rekao da je ključ rešenja slučaja mladić čija je kuća „navodno“ opljačkana.

Članovi grupe su nosili transparente na kojima je pisalo: „Duraćete nas još“, „600 dana Vaše bruke, naše buke“, „Vrećo odlazi“, „Kad se sve sabere koliko košta obraz“, a pevana je i pesma „Klinac u getu“.

Povod okupljanja je 600 dana od, kako su kazali, sramne konferencije od prvog okupljanja na Trgu Krajine do postojanja grupe „Pravda za Davida“.

Suđenja članovima grupe, građanima koji su je podržavali zbog protesta i nemira koji su se u Banjaluci dešavali krajem 2018. godine počinju 26. novembra, odnosno 28. novembra.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Naslednik
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga