Prajd na istoj trasi

Očekuje se prisustvo poslanika evropskog parlamenta Jelka Kacina, predstavnika OEBS-a i Evropske komisije.

26. sep 2011

Trasa druge po redu Parade ponosa 2. oktobra u Beogradu biće ista kao i prošle godine, saopštili su organizatori te parade.

Organizatori su danas saopštili da je predviđeno da se učesnici okupe u parku Manjež, odakle će krenuti u šetnju Nemanjinom ulicom, kroz Ulicu kneza Miloša do Masarikove. Ulazak učesnika Parade ponosa u park Manjež predviđen je između 10 i 11 časova, nakon čega će svi ulazi biti zatvoreni iz bezbednosnih razloga.

Od 11 sati do podneva predviđen je govor predstavnika međunarodnih institucija, a prema rečima organizatora, očekuje se prisustvo poslanika evropskog parlamenta Jelka Kacina, predstavnika OEBS-a i Evropske komisije. Šetnja će, kako je precizirano na današnjoj konferenciji za novinare, biti organizovana od 12 do 13 časova kroz Nemanjinu, Kneza Miloša, Masarikovu, a potom će se učesnici vratiti u park Manjež, gde će biti organizovan muzički program.

Među učesnicima sa domaće političke scene očekuje se prisustvo predsednika nekoliko političkih partija i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, ali organizatori – Parada ponosa Beograd – nisu želeli da preciziraju njehova imena.

Predstavnik organizacije Parada ponosa Beograd Goran Miletić izjavio je da je od institucija i političara Parada dobila verbalnu podršku i da ni u jednom trenutku, na zvaničnim sastancima, nije bilo poziva da se ona ne održi.

Miletić je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da ove godine država jeste spremnija za Paradu ponosa, na osnovu prošlogodišnjeg iskustva i ocenio da će bezbednost učesnika na ovogodišnjem „prajdu“ biti na višem nivou nego lane. On je kazao da su policija i tužilaštvo spremni da istraže sve pretnje, „čak i na internetu“ i da postoje saznanja o javnim skupovima koje su različite organizacije prijavile za 1. i 2. oktobar, što je „uvijeno u masku na primer verskih skupova, šetnji, ali iza kojih se može kriti nešto što može biti pretnja po bezbednost“.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga