PR, komunikologija i kulturologija novi programi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Prva generacija studenata biće primljena u upisnom roku 2020. godine

04. maj 2020

Filozofski fakultet u Novom Sadu saopštio je danas da je akreditovao još tri studijska programa, osnovne i master akademske studije Kulturologija, i osnovne akademske studije Komunikologija i odnosi sa javnošću, a prva generacija studenata biće primljena u upisnom roku 2020. godine.

Studije Kulturologije nude moderno obrazovanje za interdisciplinarnu analizu fenomena kulture, upravljanje politikama i projektima u oblasti kulture i interkulturno komuniciranje, a program je koncipiran imajući na umu značaj i vrednosti multinacionalne kulturne sredine Vojvodine, kao i sve izraženije potrebe za panevropskom interkulturnom saradnjom i evropskim integracijama, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da studenti koji završe četvrogodišnje studije Kulturologije stiču zvanje diplomirani kulturolog sa kojim mogu da rade u javnom, privatnom i nevladinom sektoru, u ustanovama kulture i turizma, na poslovima interkulturne medijacije, na domaćim, međunarodnim i prekograničnim projektima i kulturim događajima.

Studije Komunikologija i odnosi sa javnošću namenjene su obrazovanju kompetentnih profesionalnih komunikatora koji poseduju znanja za bavljenje različitim poslovima u medijskim i komunikacionim delatnostima.

Program je koncipiran tako da studenti stiču zvanje diplomirani komunikolog a sa njime i znanja koja su im potrebna za rad u sferi strateškog komuniciranja, odnosa sa javnošću, marketinga, analize medijskih sadržaja, i drugim poslovima upravljanja, obrade i distribucije informacija u javnoj komunikaciji, navodi se u saopštenju za javnost.

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu izvodi se više od 50 studijskih programa, od čega 20 na osnovnim studijama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga