Pozorište mladih za izradu Fejsbuk profila izdvaja 315 hiljada dinara?!

"Nama se u brk smeju i mi smo moroni stoga što nećemo sa njima. I meni je muka..."

19. jul 2014

Na sednici Upravnog odbora (UO) novosadskog Pozorišta mladih usvojene su izmene finansijskog plana poslovanja i nabavki. Kako je naveo glumac ovog pozorišta Zoran Andrejin, izmene su „fenomenalne i neverovatne“.

Prema njegovim rečima, jedna od izmena predviđa i izdvajanje od preko 315 hiljada dinara za izradu softvera za Fejsbuk stranicu Pozorišta mladih!?

„Savremeni trend upućuje na potrebu formiranja svoje stranice na Facebooku, gde bi se mladi uključili u dešavanja u Pozorištu mladih. U tu svrhu neophodna je izrada softvera za tu namenu“, citirao je obrazloženje odluke Andrejin na svom Fejsbuk profilu.

On je kao još jedan primer naveo i predviđeno izdvajanje od više od 833 hiljade dinara za usluge održavanja računovodstvenog softvera.

„I ti ljudi tamo, koje su stranke postavile, a koji veze sa pozorištem nemaju, dižu svoje ruke i glasaju ‘za’ i sve se to dešava već dve godine i nama se u brk smeju i mi smo moroni stoga što nećemo sa njima. I meni je muka…“, istakao je glumac.

On je objasnio i da su ove izmene izglasane sa četiri glasa „za“ i „naša tri glasa protiv“.

Andrejin je ocenio i da su najnovije odluke UO Pozorišta mladih „bahate i beskrupolozne“.

Upravnim odborom Pozorišta mladih predsedava Budimir Gođevac.

Na zvaničnom sajtu novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) piše da je Gođevac kao član Izvršnog odbora koordinator upravo za društvene mreže stranke.

Upravljanje novosadskim Pozorištem mladih, u koalicionom dogovoru SNS sa partnerima, pripalo je koaliciji „Svi za novi Sad“ koju pored SPO čine i pokret Dinara-Drina-Dunav i Romska demokratska stranka.

Demanti Pozorišta mladih

Pozorište mladih Novi Sad odlučno demantuje informacije o mogućem nesavesnom poslovanju ove ustanove kulture, koje su se u poslednje vreme pojavile u pojedinim medijima.

Tokom izrade plana za javne nabavke, lice koje je unosilo podatke napravilo je tehničke greške. Što je konstatovano na sednici UO. Zbog ovih grešaka, lice odgovorno za izradu plana javnih nabavki snosiće posledice.

Umesto stavke “izrada softverskog rešenja za android aplikaciju”, u dokument je inicijalno uneto “izrada softvera za fejsbuk”, nakon što je sporna stavka greškom preneta sa plana unapređenja internet poslovanja, i greška će biti ispravljena i obrazložena na sledećoj sednici UO od strane odgovornog lica za izradu plana javnih nabavki.

Pominjana sredstva od 315.000 RSD namenjena su izradi android aplikacije, održavanju interenet sajta i softverskoj podršci svih interenet aktivnosti na godišnjem nivou.

Takođe, umesto cifre od 83.000 RSD koja je na godišnjem nivou planirana za održavanje softvera za računovodstvo, isto lice greškom je unelo cifru od 833.000 RSD.

Greške su uočene na samoj sednici UO, šef računovodstva je upozorio na njih, gde je konstatovano da će iste biti ispravljene.

Prvobitni dokument sa uočenim greškama nije prosleđen ka gradskoj upravi Novog Sada, nego je na UO usvojen sa predloženim ispravkama i obrazloženjem koje se očekuje na narednoj sednici, kako je i konstatovano.

„Pozorište mladih“ se, sa pravom, pita kome je u interesu da sa netačnim informacijama izlazi u javnost i pokušava da nanese štetu renomiranom novosadskom teatru i zahvaljuje se medijima zbog pokazanog interesovanja da se rad ovog renomiranog teatra prati i tokom naredne pozorišne sezone, u koju Pozorište mladih ulazi sa puno ideja, elana i entuzijazma.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga