Pozorište kao ustanova koja „diše“

Moj cilj je da Novosadsko pozorište bude i nadalje takvo duhovno okruženje u kojem se rad ne ograničava samo na izbor predstava i reditelja, kaže Kata Đarmati, v.d. direktora Novosadskog pozorišta

01. mar 2013

Kata Đarmati, koja je nedavno, nakon ostavke ranijeg direktora Šandora Lasla, imenovana na funkciju  v.d. direktora Novosadskog pozorišta – Újvidéki színház, izjavila je da će tek po isteku šestomesečnog  v.d. statusa doneti odluku o tome da li će konkurisati za četvorogodišnji mandat na tom mestu.

– Tokom ovog prelaznog perioda ću se truditi da steknem što bolji uvid u ove zadatke, kako bi i u sebi mogla da razjasnim u kolikoj meri mogu da se uhvatim u koštac sa rukovođenjem pozorišta. Nezavisno od toga, imam dugoročnijih ideja u odnosu na pravac kojim bi Novosadsko pozorište – Újvidéki színház trebalo da ide dalje. Mislim da tu nema potrebe za radikalnim promenama, čak  da treba nastaviti onaj duh koji je u ovom ansamblu postojao i tokom rukovođenja Šandora Lasla. To, naravno, ne isključuje mogućnost razvoja. Smatram da je izuzetno važno uspostavljanje veza sa stvaraocima i pozorištima. Mislim da pozorište predstavlja i umetnost stvaranja veza. Moj cilj je da Novosadsko pozorište – Újvidéki színház bude i nadalje takvo duhovno okruženje u kojem se rad ne ograničava samo na izbor predstava i reditelja. Da pozorište bude ustanova koja diše – ka tome će biti usmereni moji napori u ovih pola godine i, ukoliko budem konkurisala, naravno i nadalje – rekla je u intervjuu za „Mađar so” Kata Đarmati.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga