Pozorijanski susreti posvećeni dramama za decu

Šta je to odgovorno pozorište, kako se ono prilagođava najmlađoj publici, kako se pišu komadi koji deci i mladima objašnjavaju društvo bez ulepšavanja i bez dodvoravanja, da li je u pozorištu za decu i mlade važan socijalni angažman.

22. nov 2011

Regionalni forum dramskih pisaca u okviru Pozorijanskih susreta pod nazivom „Velike drame za male ljude” održaće se sutra i prekosutra u Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Okupiće se dramski pisci, reditelji i drugi stručnjaci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, koji su angažovani u radu sa decom i mladima ili za decu i mlade, saopštilo je Sterijino pozorje.

Forum će se baviti tehnikama pisanja, ali i radioničarskim tehnikama koje se obično koriste prilikom pisanja dramskih tekstova, prilagođenih najmlađoj i mladoj publici.

U fokusu debate biće praktična razmena znanja i iskustava u radu na dečijim predstavama, s posebnim akcentom na razvoj dramskog teksta tokom procesa rada na predstavi.

U debati će učestvovati Dora Delbianko, Ivor Martinić, Maja Pelević, Milan Marković, Saša Božić, Anja Suša, Miki Radonjić, Milivoje Mlađenović, Diana Kržanić-Tepavac, Svetislav Jovanov. Moderatorka će biti
Milena Bogavac

U debati će se govoriti o tome šta je to odgovorno pozorište i kako se ono prilagođava najmlađoj publici, kako se pišu komadi koji deci i mladima objašnjavaju društvo, bez ulepšavanja i bez dodvoravanja, da li je u pozorištu za decu i mlade važan socijalni angažman.

Skup se održava povodom raspisanog Konkursa za najbolji regionalni dramski tekst za decu i mlade, a organizuju ga Asitej Srbija, Malo pozorište „Duško Radović“ i Sterijino pozorje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga