- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Poznat protokol pozivanja građana na vakcinaciju

Danas je napravljen operativni plan vakcinisanja građana Srbije prema kojem će biti organizovana masovna imunizacija stanovništva. Poznati su i protokoli pozivanja građana na vakcinaciju i lokacije za primanje vakcina.

Objašnjenje protokola dali su informatičari koji su kreirali sistem za registraciju vakcinisanih u okviru e-uprave Vlade Srbije.

Prema njihovim rečima, građani će o terminu svoje vakcinacije biti obavešteni SMS porukom ili elektronskom poštom. U toj poruci biće navedeno tačno vreme vakcinisanja, kao i lokacija.

Lokacija vakcinisanja može biti ili Dom zdravlja u opštini koju su građani naveli kao željenu za primanje vakcine ili neki od zdravstvenih punktova.

Na punktovima za masovnu vakcinaciju građani će dobiti QR kodove koji će biti skenirani, kako bi se vodila tačna statistika o tome ko je primio vakcinu i koliko je doza utrošeno.

Na punktovima za vakcinaciju biće najpre merena temperatura građanima, a potom će popuniti formular.

Na punktovima za vakcinaciju biće tri zone. U crvenoj zoni građani će obavljati razgovor sa lekarom, u roze punktu će biti obavljena vakcinacija, a u zelenom punktu posmatranje nakon primanja vakcine.

Do danas se 351.000 građana Srbije prijavila za vakcinaciju protiv koronavirusa. 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!