Pozivi između Kosova i Srbije međunarodni

Stupanjem na snagu pozivnog broja za Kosovo, prestat će sa radom brojevi kao što su 381, 377 i 386, kao i funkcionisanje svih ilegalnih operatera mobilne i fiksne telefonije Srbije na Kosovu

02. dec 2016

U Briselu je nakon trodnevnih razgovora potvrđeno da će Međunarodna telekomunikacijska unija 15. decembra dodijeliti Kosovu pozivni broj 383, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Ministarka za dijalog, Edita Tahiri, rekla je da su se razgovori o tom pitanju uspješno okončali.

U saopštenju vlade se dodaje da će Kosovo biti vlasnik pozivnog broja 383 i da će imati sva državna prava da administrira svojim telefonskim brojem kao sve druge države.

Stupanjem na snagu pozivnog broja za Kosovo, prestat će sa radom brojevi kao što su 381, 377 i 386, kao i funkcionisanje svih ilegalnih operatera mobilne i fiksne telefonije Srbije na Kosovu.

Tahiri je dodala da će svi pozivi između Kosova i Srbije biti međunarodni pozivi.

U saopštenju je također dodaje da će Kosovo omogućiti privremeno i ograničeno funkcioisanje mobilne telefonije kompanije mts.d.o.o, ćerki firmi Telekoma Srbije, onda kada Kosovo dobije pozivni broj.

Dogovoreno je i da che Srbija u dogovorenom roku Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji poslati pismo putem koje će se složiti da Kosovo dobije pozivni broj.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga