Poziv za autore bajki na jezicima nacionalnih manjina

Novosadska novinarska škola će odabrati osam radova koji će biti pretočeni u audio-pripovetke

23. avg 2015

Novosadska novinarska škola pozvala je autore koji na jezicima nacionalnih manjina stvaraju književnost za decu da učestvuju u projektu „Kovčežić“, čiji je cilj doprinos očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji. Konkurs je otvoren do 10. septembra.

Autori se pozivaju da pošalju bajke/pripovetke na jezicima nacionalnih manjina, prilagođene deci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Poželjno je uz originalni tekst dostaviti i prevod bajke na srpski jezik.

Radovi treba da su dužine od 500 do 1200 reči.

Svoje radove autori mogu poslati na adresu stefan@novinarska-skola.org.rs. Rok za prijem radova je 10. septembar.

Novosadska novinarska škola će odabrati osam radova koji će biti pretočeni u audio-pripovetke. Pored negovanja pozitivnih vrednosti, kreativnosti i standardnog jezika, audio-forma pripovetke omogućava stvaraocima književnosti za decu da svojim delima podare dodatnu vrednost, oživljavajući ih u novom medijskom formatu.

Ovako oblikovane sadržaje moći će da prate i slepa i slabovida deca, a razvoju interkulturalnosti doprineće izvođenje ovih bajki i na srpskom jeziku, kaže se u pozivu Novosadske novinarske škole.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga