Poziv mladima za prikupljanje potpisa za REKOM

Kampanja za REKOM biće dosad najveće umrežavanje mladih u regionu

09. mar 2011

Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je danas mlade da volontiraju u kampanji prikupljanja potpisa podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima na teritoriji bivše Jugoslavije počinjenim od 1991. godine do 2001. godine.
„Hiljade mladih iz regiona biće nosioci prve velike kampanje koja će istovremeno biti sprovedena u svim zemljama bivše SFRJ. Kampanja za REKOM biće dosad najveće umrežavanje mladih u regionu“, piše u saopštenju.
Potpisi će biti prikupljani tokom aprila i maja u svim zemljama naslednicama SFRJ, a volonteri će dobiti priliku da razviju nove veštine kroz treninge o timskom radu i javnom nastupu, kao i da upoznaju mlade iz drugih zemalja regiona, dodaje se u saopštenju.
Simbolični potpisi podrške biće 1. juna predati svim parlamentima u regionu, zajedno sa Statutom komisije.
Svi zainteresovani za volontiranje u kampanji skupljanja potpisa u Srbiji mogu se prijaviti slanjem CV-a i kraćeg motivacionog pisma do 25. marta na volonteri@zarekom.org ili Inicijativi mladih za ljudska prava na 011-337-07-47.
Svi volonteri i volonterke će po završetku kampanje dobiti sertifikat o volontiranju i preporuku Inicijative mladih za ljudska prava koji mogu biti dodatne reference u biografiji.
REKOM su podržali predsednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić, Skupština Crne Gore, Evropska komisija i Evropski parlament, kao i brojne javne ličnosti u regionu, podseća Inicijativa mladih za ljudska prava u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga