Poziv građanima da REM-u podnesu prijave protiv TV Pančevo zbog hajke na novinara Nenada Živkovića

"Svi prilozi emitovani na TV Pančevo u poslednjih nedelju dana sadrže elemente neobjektivnog i nepotpunog izveštavanja, nepoštovanja ljudskih prava i govora mržnje"

04. mar 2019

Slavko Ćuruvija fondacija i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvali su danas građane da Regulatornom telu za elektronske medije (REM) podnesu prijave protiv Televizije Pančevo zbog sistematske hajke koju taj medij sprovodi protiv novinara portala Pančevo Si Ti (pancevo.city) Nenada Živkovića.

U saopštenju je navedeno da se prijave mogu ispuniti na sajtu građaninastrazi.rs/zivkovic

Reagujući na Živkovićev govor na protestu građana Pančeva održanom 22. februara 2019. godine, Radio-televizija Pančevo emitovala je u okviru svog informativnog programa u poslednjih nekoliko dana niz priloga uvredljive sadržine i započeo sprovođenje negativne kampanje usmerene na Živkovića.

U prvom u seriji priloga nepotpisani autor Živkovića je označio kao „smrada“, „separatistu“, „klasičnog lažovčinu“, „dangubu“, koji „pljuje po sopstvenom narodu“, kao „zagovornika nasilja“…

U saopštenju se ističe da svi prilozi emitovani na TV Pančevo u poslednjih nedelju dana sadrže elemente neobjektivnog i nepotpunog izveštavanja, nepoštovanja ljudskih prava u pružanju medijskih usluga i govora mržnje.

Cilj kampanje prijavljivanja TV Pančevo jeste da REM, nakon izvođenja predloženih dokaza, sprovede postupak protiv navedenog pružaoca medijske usluge i izrekne RTV Pančevo odgovarajuću meru u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, te da podnese nadležnom organu predlog za pokretanje prekršajnog postupka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga