- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Povređen u pokušaju da se nelegalno priključi na struju

Jedan muškarac je sa opekotinama prebačen u pančevačku bolnicu nakon što je pokušao da se nelegalno priključi na elektroenergetsku mrežu u mestu Opovo, saopštila je danas kompanija Elektrovojvodina.

N.I. je pokušao nelegalno da se priključi na elektroenergetski stub u mestu Opovo, precizira se u saopštenju za javnost.

Povređeni N.I. nije registrovani potrošač, a naselje u kojem se desila nezgoda poznato je po masovnoj neovlašćenoj potrošnji struje.

Pretpostavlja se da je povređeni ranije nekoliko puta uspevao da se nelegalno priključi na mrežu, navodi se u saopštenju.

Elektrovojvodina je upozorila da je taj nesrećni slučaj još jedna opomena da je nelegalno priključenje na mrežu krivično delo, ali i nešto što je veoma opasno po život.

„Svaka nestručna i neovlašćena manipulacija na mreži može imati fatalne posledice, što se umalo desilo i ovaj put u Pančevu“, poručili su iz Elektrovojvodine.

Dodali su da procene govore da krađom električne energije Elektrovojvodina gubi iznos koji premašuje sumu koju je ta kompanija prošle godine uložila u održavanje sistema i remonte.

„Zato je neophodno krađi struje stati na put jer bi se na taj način, sasvim sigurno, izbegla ogromna društvena šteta i tragedije“, navodi se u saopštenju i apeluje na državne organe da stanu na put takvoj praksi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!