Povorka ponosa 17. decembra u Podgorici

Uoči Povorke ponosa biće organizovana manifestacija „Nedjelja ponosa“, koja podrazumijeva niz kulturnih, edukativnih i zabavnih programa

10. nov 2016

Četvrta Povorka ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Prajd“ biće održana 17. decembra u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor.

Kako je saopšteno iz organizacije Kvir Montenegro, uoči Povorke ponosa biće organizovana manifestacija „Nedjelja ponosa“, koja podrazumijeva niz kulturnih, edukativnih i zabavnih programa, promociju crnogorskih i inostranih autora.

„Organizacioni odbor četvrtog Montenegro Prajda osmislio je manifestaciju Nedjelja ponosa u maniru savremenih i modernih načina promovisanja kvir kulture i umjetnosti uopšte, a koji su prije svega u službi građana Podgorice i Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

U okviru Nedjelje ponosa, kako se navodi, biće organizovan niz manifestacija od književnih, muzičkih, dječijih, fimskih, polemičkih i analitičkih.

„Kvir Montenegro i Montenegro Prajd ugostiće relevantne umjetnike i umjetnice iz ovih oblasti, promovisaće crnogorske autore i autorke, predstaviti inostrane, i animirati što više prostora u samom gradu“, kaže se u saopštenju.

Organizacioni odbor će više detalja o Povorci i Nedjelji ponosa saopštiti naredne sedmice.

Biće to četvrti „Montenegro Prajd“ posljednjih godina.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga