Poverioci traže prinudnu naplatu od Grada

“Pošto Grad nije iskoristio tu priliku, sada sledi prinudna naplata sudskom procedurom. Ceo slučaj vodiće naši advokati i sada nam narednih dana sledi skidanje para sa računa grada”

28. feb 2013

Poverioci ATP Vojvodina odlučili su na sednici Nadzornog odbora da započnu prinudno izvršenje sudske presude po kojoj je Grad Novi Sad dužan da ovom preduzeću uplati 1,33 milijardi dinara.

Predstavnik poverilaca u Nadzornom odboru Lazar Munižaba izjavio je da to znači da će ATP Vojvodina preko nadležnog suda započeti izvršenje prinudne naplate potraživanja iz budžeta Grada.

On je podsetio da je Grad do 22. februara mogao dobrovoljno da plati dug poveriocima, ali se to nije dogodilo jer je Skupština grada donela odluku da Grad pokrene reviziju sudskog postupka pred Vrhovnim kasacionim sudom.

“Pošto Grad nije iskoristio tu priliku, sada sledi prinudna naplata sudskom procedurom. Ceo slučaj vodiće naši advokati i sada nam narednih dana sledi skidanje para sa računa grada”, rekao je Munižaba.

Prema njegovim rečima, Nadzorni odbor sinoć je doneo i odluku da ATP Vojvodina podnese i novu tužbu protiv Grada za naknadu štete koja je nastala od poslednje presude Privrednog suda pre 15 meseci.

“Pokrećemo novu tužbu protiv grada za naknadu štete za poslednjih 15 meseci, jer je veštačenjem utvrđeno da je mesečna šteta što saobraćaj na novoj autobuskoj stanici ne funkcioniše 23 miliona dinara”, rekao je Munižaba agenciji Beta.

ATP Vojvodina ima oko 720 stečajnih poverilaca. Oko 500 poverilaca su bivši radnici, a preostalih 220 čine preduzeća, među kojima su i banke kod kojih se ATP Vojvodina svojevremeno kreditno zadužila.

Privredni apelacioni sud doneo je pre dve nedelje odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,33 milijardi dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice.

Sud je ocenio da Grad nije ispoštovao tadašnji Generelni urbanistički plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga