Poverenik naložio da se Ivanu Živkovu dostave dokumenta

Postoji opravdan interes javnosti da zna o postupanju nadležnih organa po krivičnoj prijavi iz 2014. godine

04. avg 2016

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić naložio je policiji i tužilaštvu da dostavi Ivanu Živkovu kopiju kompletne dokumentacije iz istrage o pretnjama koje su mu upućene 2014. godine.

Živkov, koji je bio šef kabineta bivšeg gradonačelnika Zrenjanina i ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, podneo je 4. marta 2014. godine krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba, zbog pretnji koje su mu tog dana upućene putem SMS poruke, a policija je odbila da mu dostavi kopiju izveštaja o tom slučaju.

On je pretnje dobio nakon što je na sajtu www.goranknezevic.com objavio oštre optužbe protiv potpredsednika Srpske napredne stranke Gorana Kneževića, za navodne malverzacije tokom njegovog mandata ministra poljoprivrede.

Kako je Živkov naveo u pisanoj izjavi, policija i Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu prethodno su odbili njegove zahteve da mu dostave informacije o tome šta su preduzimali tokom istrage.

Poverenik za informacije od javnog značaja svojim rešenjem je utvrdio da „nesumnjivo postoji opravdan interes javnosti da zna“ o postupanju nadležnih organa po krivičnoj prijavi iz 2014. godine, o kojoj su mediji tada izveštavali.

Dodaje se da policija još uvek nije otkrila identitet lica koje je s neskrivenog broja mobilnog telefona uputilo pretnje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga