Poverenica: Pretnje Sandžačkom odboru za ljudska prava nedopustive i zabrinjavajuće

"Pretnje su nedopustive, a naročito kada se u jednom demokratskom društvu preti po nacionalnoj osnovi"

20. feb 2019

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas da su veoma opasne i zabrinjavajuće pretnje koje su stigle na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru u kojima se muslimanima poručuje da napuste Srbiju ili će „biti uništeni“.

„Pretnje su nedopustive, a naročito kada se u jednom demokratskom društvu preti po nacionalnoj osnovi“, navela je Jankovićeva u upozorenju.

Sandžački odbor primio je pre dva dana preteće pismo koje je napisano rukom, a koje je poslato iz Beograda 12. februara.

U pretećem pismu se navodi da je ono namenjeno „izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima“.

„Napustite sve krajeve i oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa u Grčkoj, i od Jadranskog mora do Rumunije, najkasnije do Đurđevdana. U suprotnom bićete uništeni“, napisano je u pismu.

Pismo gotovo identične sadržine stiglo je 14. februara i na adrese više nevladinih organizacija u Beogradu, u kome se navodi da je „namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga