- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Poverenica po drugi put opomenula ekologa zbog diskriminacije Hrvata

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković po drugi put je donela mišljenje u kojem se od direktora Ekološkog pokreta Novog Sada Nikole Aleksića traži da se izvini privredniku iz tog grada Stanku Krstinu, jer ga je diskriminisao na nacionalnoj osnovi zato što je Hrvat.

“Saopštenjem Ekološkog pokreta Novi Sad od 3. juna 2016. godine, u kojem su izražene ideje i stavovi koji su uznemirujući i ponizavajući i kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina na osnovu nacionalne pripadnosti, prekršene su odredbe Zakona o zabrani diskriminacije”, navela je Poverenica Brankica Janković u Mišljenju u koje je Autonomija imala uvid.

Ona je Nikoli Aleksiću preporučila da se na internetskoj stranici Ekološkog pokreta Novog Sada izvini Stanku Krstinu i da ubuduće ne daje saopštenja i izjave kojima se vređa dostojanstvo pripadnika i pripadnica hrvatske ili bilo koje druge nacionalne manjine.

Poverenica je i ranije donela slično mišljenje, u kojem je navela da je Aleksić diskriminisao Krstina jer je pripadnik hrvatske nacionalne manjine tako što ga je optužio da radi za hrvatsku obaveštajnu službu, kao i da je po zadatku došao da svojim proizvodnim pogonima “truje” građane Novog Sada, žene, decu, ali i golubove i pse.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!