Poverenica Janković: Pandemija potvrdila značaj pouzdanog informisanja građana

"Ovo je prilika da se medijima izrazi zahvalnost"

03. maj 2020

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da se ove godine Svetski dan slobode medija obeležava u senci pandemije korona virusa koja je, kako je ocenila, samo potvrdila značaj pouzdanog, tačnog i blagovremenog informisanja za građane, kao i to da su mediji jedna od ključnih vrednosti svakog demokratskog društva.

„Ovo je prilika da se medijima izrazi zahvalnost jer su zahvaljujući njihovom izveštavanju, priče o najugroženijima stižu do javnosti, ali su u isto vreme, informacije stizale do najranjivijih. Zbog toga mediji predstavljaju važne saveznike i partnere čiji su uloga i značaj nemerljivi za svako demokratsko društvo“, navela je danas Janković, a preneo njen kabinet.

Istakla je da sloboda izražavanja i informisanja ne sme biti dovedena u pitanje i svi su dužni da tu slobodu poštuju, a novinarima i novinarkama se moraju omogućiti uslovi za slobodan rad.

Dodala je da mediji stalno treba da unapređuju standarde profesionalnog i odgovornog izveštavanja i promovišu vrednosti tolerancije, ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga