Povećanje privremenog finansiranja za 1,45 milijardi dinara

Izvršno veće Vojvodine donelo je danas odluku o povećanju obima sredstava u okviru privremenog finansiranja za 1,…

06. feb 2009

Izvršno veće VojvodineIzvršno veće Vojvodine donelo je danas odluku o povećanju obima sredstava u okviru privremenog finansiranja za 1,45 milijardi dinara, u periodu januar-mart 2009. godine.
Ovom odlukom obim sredstava za finansiranje funkcija i nadležnosti pokrajine u prvom kvartalu ove godine utvrđen je na nivou od 12,3 milijardi dinara, odnosno iznos sredstava povećan je za 1,45 milijardi dinara, navodi se u saopštenju sa sednice pokrajinske vlade.
Dodaje se da je, iako povećan, obim sredstava i dalje u okviru zakonskog ograničenja u periodu privremenog finansiranja i na nivou je od 23,3 odsto ukupnih prihoda raspoređenih pokrajinskim budžetom za prethodnu godinu.
Razlozi za donošenje izmena u privremenom finansiranju pokrajine uslovljeni su promenama u ostvarivanju prihoda i potrebom da se sa tim promenama usklade i rashodi budžeta Vojvodine, piše u saopštenaju.
Vojvodina je na režimu privremenog finansiranja jer Skupština Srbije još uvek nije potvrdila Statut pokrajine, kojim treba da se preciziraju nove nadležnosti Vojvodine, na osnovu njih će se izradi budžet za 2009. godinu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga